Madarak
    Emlősök, hüllők és kétéltűek
    Rovarok és egyéb állatok
    Növények
    Tájak, háziállatok és pásztorkodás
    Kárpát-medence szikes tavai

Fényképek

Légifotó a Nagy-sziki tóról

A 2014-es aszályos időjárás okán csak egy kisebb, mint 1 hektáros tófelület alakult ki a mederben. A gulipánok fészkelése ide koncentrálódott, amelyek költése végül predáció miatt meghiúsult. (Fotó: Szilágyi Attila)


Nagy-sziki tó 2014. áprilisában

2014-ben a téli és tavaszi csapadék hiányában mindösszesen csak egy kisebb vízfolt volt a tómederben. (Fotó: Szilágyi Attila)


Légifotó a Nagy-szikről

A projektterület északkeleti része 2014. április végén. Jól látható a korábban tájba illesztett Magdolna-ér lapos partja és az ún. Keleti-tó, amely jó táplálkozóhelyül szolgált az egyébként vízben szegény területen. (Fotó: Szilágyi Attila)


Piroslábú cankó

Az idei száraz esztendőben alig néhány pár piroslábú cankó fészkelt a balmazújvárosi Nagy-sziken. 2014-ben teljesen hiányzott a faj számára fontos tocsogós, sekély elöntésekkel tarkított élőhelytípus. (Fotó: Szilágyi Attila)


Gulipán

2014-ben a szobányi vízfolt körül 8 pár gulipán kezdett költésbe, azonban a fészkelésük meghiúsult. A száraz viszonyok miatt a fészek környezete könnyen hozzáférhetővé vált a ragadozók számára, amely során egy borz kifosztotta azokat. (Fotó:Szilágyi Attila)


 
  >>